وزارت امور خارجه ایالات متحده میگوید پکن برای انجام حملات سایبری به زیرساختهای آمریکایی از جمله خطوط انتقال نفت و گاز و شبکه حمل و نقل ریلی توانایی کامل دارد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت: «جامعه اطلاعاتی ایالات متحده به این نتیجه رسیده که چین تقریبا به طور قطع قادر به انجام حملات سایبری است که میتواند خدمات زیرساختهای حیاتی در داخل ایالات متحده از جمله خطوط لوله نفت و گاز و سیستمهای ریلی را مختل کند.»
این مقام آمریکایی از سازمانهای دولتی این کشور خواست که در اینباره بسیار هشیار بمانند.
ساعاتی پس از هشدار کاخ سفید نسبت به حملات سایبری چین به زیرساختهای ایالات متحده، کارلوس دلتور، معاون نیروی دریایی ارتش ایالات متحده از هک زیرساختهای نیروی دریایی این کشور توسط هکرهای مورد حمایت پکن خبر داد.
هشدار کاخ سفید پس از انتشار گزارشهای شرکت مایکروسافت و چند آژانس اطلاعاتی آمریکایی بهصورت علنی مطرح میشود. به گفته سازمانهای امنیتی این دستبرد اطلاعاتی یکی از بزرگترین کارزارهای جاسوسی سایبری شناخته شده علیه زیرساختهای حیاتی آمریکا است.
مایکروسافت چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد که یک گروه هکر چینی وابسته به پکن، از طیف گستردهای از زیرساختهای ایالات متحده، از بخش مخابرات گرفته تا مراکز ترابری را جاسوسی کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در گزارش مایکروسافت آمده است که هکرهای چینی در یک کارزار جاسوسی گسترده پایگاه نظامی راهبردی ایالات متحده در جزیره گوام در اقیانوس آرام را مورد هدف سایبری قرار دادهاند.
پکن چنین ادعاهایی را رد کرده و هشدار صادر شده از سوی ایالات متحده را یک «کارزار اطلاعات جعلی» خوانده است.
مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز پنجشنبه در نشست خبری اعلام کرد که «ایالات متحده به تنهایی امپراتوری هک اینترنتی» است.
راب جویس، مدیر امنیت سایبری آژانس امنیت ملی ایالات متحده، «اناسای»، به خبرگزاری رویترز گفت که در جریان تحقیقات سازمانهای اطلاعاتی مشخص شده که دستکم یکی از سرورها تحت کنترل هکرها در خارج از خاک ایالات متحده و کشورهای غربی قرار گرفته است.
آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت ایالات متحده موسوم به «سیآیاسای» هم بهطور جداگانه اعلام کرد که «در حال بررسی وسعت نفوذ هکرهای چینی به سرورهای ایالات متحده است.»
اریک گلدشتاین، دستیار مدیر اجرایی این آژانس به خبرگزاری رویترز گفت که «درصددند تا تاکتیکهای اتخاذ شده توسط هکرها» را درک کنند.
به گفته این مقام امنیتی «مهمترین چالش آمریکاییها کار پیچیده ضداطلاعاتی چینی هاست، کاری که بسیار فراتر و مخفیانهتر از یک عملیات جاسوسی معمولی است.»
آژانس امنیت ملی ایالات متحده، چهارشنبه هم در بیانیه ای اعلام کرده بود که «این جاسوسی کار هکرهایی است که گویی روی زمین زندگی نمیکند ولی از ابزارهای شبکه داخلی برای فرار استفاده میکند تا هیچ ردی از خود باقی نگذارند.»
اناسای دولت چین را مهمترین پشتیبان این دستبردهای اطلاعاتی خواند.